Categorieën
Sterrenkunde

KIJK 10/2015: hoe vind je leven op een exoplaneet?

Nu in de winkel KIJK 10/2015! Aangezien de hoofdredacteur ten tijde van het maken van dit nummer met vakantie was, een editie waar ikzelf nóg harder dan gewoonlijk aan heb gewerkt. En het resultaat mag er zijn, alzegikhetzelf.

Nu in de winkel: KIJK 10/2015! Aangezien hoofdredacteur Inge ten tijde van het maken van dit nummer met vakantie was, is dit een editie waar ikzelf nóg harder dan gewoonlijk aan heb gewerkt. En het resultaat mag er zijn, alzegikhetzelf.

KIJK 10/2015

Onder meer ben ik erg blij met het coverartikel over het vinden van leven op exoplaneten; het KIJK-debuut van Lucas Ellerbroek. Van Ellerbroeks hand las ik in 2014 het boek Planetenjagers, dat me zó beviel (vijf sterren in KIJK) dat ik gelijk dacht: die man moet ook voor ons gaan schrijven. Vervolgens duurde het even om tot concrete afspraken te komen, maar nu is het dan eindelijk zover. En dan ook maar meteen een verhaal van tien pagina’s, want dat is het onderwerp wel waard.

Verder onder meer in dit nummer: een intrigerend interview over menselijke intelligentie en voeding met archeoloog José Joordens, een ‘Wat als…’-scenario waarin de mensheid leert te teleporteren, een schitterende beeldreportage met actiefoto’s van jagende dieren en een historisch verhaal over een relatief onbekende, relatief recente genocide in Indonesië. Met een half miljoen slachtoffers, dus daar mogen we het toch best weleens over hebben.

Koop KIJK 10/2015 in de winkel of online voor 5,95 euro.

(Ook interessant: de abonnee-aanbieding waarbij je vijf nummers én een CoolBlue-cadeaubon van 25 euro krijgt voor 30 euro – maar dat begint dan pas te lopen met ingang van de vólgende KIJK.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *