De deeltjessafari

Het higgsdeeltje hebben we gevonden – maar daarmee is de deeltjesfysica allesbehalve klaar. Er zijn namelijk nog allerlei onopgeloste vraagstukken. Zoals: waar bestaat donkere materie uit? Waarom zijn er alleen linkshandige neutrino’s? En hoe kan het dat ons heelal alleen uit materie bestaat, terwijl materie en antimaterie altijd in gelijke hoeveelheden ontstaan?

Om dat soort vragen op te lossen, zijn er allerlei nieuwe deeltjes bedacht, die misschien bestaan – maar misschien ook niet. In mijn tweede boek, De deeltjessafari, behandel ik de belangrijkste van die deeltjes, variërend van extra quarks tot axionen, en van magnetische monopolen tot steriele neutrino’s. Waarom werden die deeltjes door theoretici gesuggereerd? En hoe hopen we ze te gaan vinden?

De deeltjessafari - cover

De deeltjessafari (ISBN 9789000331017) is op 4 september 2014 verschenen bij uitgeverij Unieboek | Het Spectrum. De paperback kost 17,99 euro en is te krijgen in de boekhandel en bijvoorbeeld bij Bol.com en New Scientist. De ebookversie kost 11,99 euro en is direct te downloaden, onder andere via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *