Verstoppertje spelen met aliens

Verstoppertje spelen met aliensOp 10 november 2017 verschenen bij uitgeverij Unieboek | Het Spectrum: mijn derde boek, met de titel Verstoppertje spelen met aliens. Het onderwerp: manieren waarop je kunt zoeken naar buitenaardse beschavingen die wel wat beters te doen hebben dan ons boodschappen te sturen.

Kunnen we het bijvoorbeeld zien als aliens op grote afstand van planeet naar planeet vliegen? Als ze enorme zonnecellen of spiegels in de ruimte aan het bouwen zijn? Of als ze een kernoorlog hebben uitgevochten op hun planeet?

Natuurlijk: dat soort ideeën riekt behoorlijk naar sciencefiction – en laten we eerlijk zijn: dat is ook voor een belangrijk deel wat ze leuk maakt. Toch zijn ze stuk voor stuk afkomstig van serieuze wetenschappers, verbonden aan gerenommeerde universiteiten.

Want de vraag ‘zijn we alleen in dit heelal?’ is uiteindelijk te groot om géén poging te doen hem te beantwoorden. Ook als we daarvoor een eindje outside the box moeten denken.

‘Zoals de vrolijke titel al suggereert, bewaakt Verstoppertje spelen met aliens steeds de balans tussen de serieuze en grappige kant van onze jacht op buitenaardse buren. Een humoristisch en inzichtelijk alienboek dat je als liefhebber niet mag missen.’ -New Scientist

‘Zoals Keulen al in zijn eerdere boeken liet zien, kan hij moeilijke dingen makkelijk maken. Het boek is van voor tot achter helder en in een fijn tempo geschreven.’ –Kennislink

‘Zeer goed, zeer duidelijk en weet te boeien. Ik heb het boek dan ook in één ruk uitgelezen.’ – Out of This World

‘Leerzaam en vermakelijk. Behandelt werkelijk alle mogelijkheden waarmee wij aliens zouden kunnen ontdekken of zij ons. Wetenschappelijk en begrijpelijk. En met humor. *****’ – Martine, Goodreads

Verstoppertje spelen met aliens. Hoe vind je een buitenaardse beschaving die niets van zich laat horen? | paperback | 176 blz. | 14 x 21,5 cm | ISBN 978 90 00 35872 4 (e-book 978 90 00 35873) | prijs € 14,99 (e-book € 9,99)

NB: Verstoppertje spelen met aliens is inmiddels alleen nog tweedehands of als e-book verkrijgbaar, bijvoorbeeld via Bol.com.