De deeltjesdierentuin

Hoe zat het nu echt met die neutrino’s die eerst sneller dan het licht zouden zijn gegaan en toen toch niet? Wat is het hele verhaal rond het befaamde higgsdeeltje, waarvan enkele jaren geleden de (hoogstwaarschijnlijke) ontdekking met zoveel bombarie werd bekendgemaakt? En wat was precies dat majoranadeeltje waarmee Delftse wetenschappers dit voorjaar groot in het nieuws kwamen?

De antwoorden op die en andere vragen vind je in mijn boek, De deeltjesdierentuin. In deze paperback behandel ik de bovengenoemde deeltjes, maar ook bijvoorbeeld antimaterie, quarks en supersymmetrische deeltjes, op een voor de geïnteresseerde leek behapbare manier. Daarnaast lees je hoe deze deeltjes werden voorspeld en ontdekt door wetenschappers die qua persoonlijkheid in veel gevallen niet onderdeden voor Sheldon Cooper uit The Big Bang Theory

De deeltjesdierentuin - omslag

De deeltjesdierentuin wordt uitgeven door Unieboek | Het Spectrum. De prijs van de paperbackeditie (ISBN 9789000315123) is 17,99 euro, het e-book (ISBN 9789000315130) kost 11,99 euro. Bij de boekhandel te koop, of online te bestellen bij bijvoorbeeld bol.com.