Categorieën
Overig

‘Rolf Hut-KIJK’ verschenen!

Nu in de winkel: KIJK 6/2016, met TU Delft-onderzoeker en maker Rolf Hut als gasthoofdredacteur!

Nu in de winkel: KIJK 6/2016, met TU Delft-onderzoeker en maker Rolf Hut als gasthoofdredacteur!

KIJK 6/2016 - cover

Een first, zowel voor KIJK als voor mijzelf, zo’n gasthoofdredacteurschap, waardoor het best een experiment was: hoeveel bepaalt en doet zo iemand precies? Hoeveel van het nummer hang je aan hem op? En hoeveel laat je min of meer ongemoeid zodat de lezer die wat minder met het thema heeft ook aan zijn trekken komt?

Uiteindelijk staan er twee artikelen in die echt 100 procent Hut zijn: een portret door techjournalist Enith Vlooswijk en een artikel van Rolf zelf, waarin hij gekke dingen bouwt met producten die je op Schiphol achter de douane kunt kopen. Aan dat laatste verhaal wijdden we ook een persbericht, dat onder meer heeft geleid tot een mooi artikel in een hele rits lokale kranten. (Zie bijvoorbeeld het Haarlems Dagblad.)

Daarnaast hebben we twee van Rolfs helden te pakken weten te krijgen: de compleet maffe Brit Colin Furze met zijn straalmotorkart en vlogger/shitty-robot-bouwer Simone Giertz. (Beide waren trouwens nog best lastig te pakken te krijgen. Een YouTube-hit heeft meer mensen om zich heen dan een Nobelprijswinnaar, zo blijkt.)

De rest van het nummer bestaat voor een groot deel uit meer typische KIJK-artikelen met een maker-tintje; bij het ene verhaal wat duidelijker dan het andere. Gelukkig wist Rolf in zijn gasthoofdredacteurenkadertjes overal een mooie draai aan te geven, waardoor we in mijn beleving een geslaagd geheel hebben: een nummer met een duidelijke maker-saus, zonder dat het alleen interessant is voor wie het liefst zijn hele weekend in de schuur doorbrengt.

Nieuwsgierig geworden? Koop het nummer in de winkel voor 5,95 euro of bestel het hier online, zonder verzendkosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *