Categorieën
Natuurkunde Sterrenkunde

KIJK Live! 22 oktober in Delft: alles over gravitatiegolven!

Op donderdagavond 22 oktober is ons evenement KIJK Live! te gast bij het Science Centre Delft. Met als een van de onderwerpen: wat zijn gravitatiegolven en hoe vind je ze?

Binnenkort gaat het kilometers grote experiment Virgo weer op zoek naar de door Einstein voorspelde gravitatiegolven. Maar wat zijn dit eigenlijk voor golven? En in wat voor bochten moet je je allemaal wringen om ze te kunnen meten? Dat legt natuurkundige Laura van der Schaaf (Vrije Universiteit Amsterdam) uit op de KIJK Live!-editie op donderdag 22 oktober in Delft, waarbij ze onder meer een model van Virgo zal meenemen.

Meer informatie over het gravitatiegolvenpraatje en de andere onderwerpen die aan bod komen op deze KIJK Live!-editie vind je op de KIJK-site. (Aanleiding voor bovenstaand praatje is overigens mijn reportage ‘Op jacht naar Einsteins rimpels’ in komend nummer van KIJK.)

Toegang is gratis, dus geef je snel op! Dat kan via de site Meetup of door een mail te sturen naar info@kijkmagazine.nl met als titel ‘KIJK Live! Delft’ en in het bericht de namen van de bezoekers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *