Categorieën
Overig

KIJK 8/2015 verschenen!

Vanaf vandaag in de winkel: de extra dikke KIJK 8/2015!

Vanaf vandaag in de winkel: de extra dikke KIJK 8/2015!

Met daarin een special 28 pagina’s over snelheid: de Bloodhound Supersonic Car die duizend mijl per uur moet gaan halen, de voortgang van Elon Musks gewaagde Hyperloop-plan, burgerluchtvaart sneller dan het geluid, de snelste manieren om naar en door de ruimte te reizen, en, van mijn hand: de plannen voor een nóg snellere deeltjesversneller dan de LHC. (Hé, elk excuus om over deeltjesfysica te schrijven grijp ik aan; dat moge inmiddels wel duidelijk zijn.)

KIJK 8/2015 - cover

Verder onder meer in dit nummer:

  • Wat gebeurt er als ons arsenaal aan kernbommen een keer daadwerkelijk inzetten en er een nucleaire winter wordt ingezet?
  • Een interview met ras-atheïst Sam Harris die een niet-afzeikend boek over spiritualiteit heeft geschreven. Watskeburt?
  • Een leuke aflevering van de vorig nummer gestarte rubriek NederTech over een autootje dat met behulp van mierenzuur het rijden op waterstof dichterbij moet brengen.
  • Een historisch verhaal over de ‘Dodendraad’ die honderd jaar geleden door de Duitsers werd opgetuigd tussen Nederland en België.
  • Een ontluisterend portret van Apollo-astronaut Ed Mitchell, die het veel liever over aliens op aarde en zijn new-age-gedachtengoed heeft dan over zijn reis naar de maan.

En nog veel meer, want 116 pagina’s bieden behoorlijk wat ruimte voor mooie verhalen. Gaat dat kopen! Leuk voor mee op vakantie! (Of gewoon voor in de trein, bus, metro, tram naar werk, als je net als ik voorlopig niet weg mag.)

Nummer is te koop in de winkel voor 5,95 euro – en ook online te bestellen voor datzelfde bedrag (geen verzendkosten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *