Categorieën
Overig

KIJK 7/2016: waarom Amerikanen zo gek zijn op vuurwapens

Vanaf afgelopen donderdag in de winkel: de nieuwe KIJK, met als coveronderwerp de Amerikaanse liefde voor vuurwapens. Na elke schietpartij gaan stemmen op om wapenbezit aan banden te leggen, maar in werkelijkheid zijn de regels de laatste jaren alleen maar soepeler geworden. Waar komt dat door?

Het nummer ging netjes volgens planning naar de drukker – en toen vond een week later de schietpartij in Orlando plaats. Ik schreef er dit online editorial over, vooral om onze lezers duidelijk te maken waarom dit zo vers in het geheugen liggende voorbeeld nergens in KIJK genoemd wordt.

KIJK 7/2016 - cover

Mijn ‘echte’ editorial, uit het blad, heeft gelukkig een minder zwaar thema: daar heb ik het over mijn stiekeme verlangen als sterrenkundige om ooit de ruimte te bezoeken, afgezet tegen de harde werkelijkheid waarin dat waarschijnlijk nooit gaat gebeuren. (Of in elk geval niet op een voor mij bevredigende manier. Fuck Virgin Galactic, ik wil de Enterprise.)

Verder onder meer in dit nummer: een gaaf interview met de momenteel op de Zuidpool overwinterende Nederlander Floris van den Berg, een zorgwekkend verhaal over geliefde voedingsmiddelen die dreigen te verdwijnen of fors duurder te worden (chocola! Nee!), en natuurlijk weer een mooie complottheorie: is de EU stiekem het Vierde Rijk?

KIJK 7/2016 ligt tot en met 20 juli in de winkel voor 5,95 euro. Niet gevonden? Spreek je tijdschrifthandelaar streng toe en bestel het nummer hier online – zonder verzendkosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *