Categorieën
Sterrenkunde

Wat als E.T. een brutale rover is?

Vandaag in de Volkskrant-bijlage Sir Edmund: mijn artikel ‘Wat als E.T. een brutale rover is’, online te lezen onder de kop ‘Wetenschapper stapt desnoods naar de rechter om te voorkomen dat er contact gezocht wordt met buitenaards leven’.

Nu het aannemelijker wordt dat we niet alleen zijn, willen sterrenkundigen contact gaan zoeken met buitenaardse beschavingen. Veel te gevaarlijk, zegt een Amerikaanse wetenschapper, die desnoods naar het Internationaal Gerechtshof stapt om dit te voorkomen.

Trots!

5 reacties op “Wat als E.T. een brutale rover is?”

Meneer van Keulen ,

Waaruit leidt u af dat het aannemelijk is dat we niet alleen zijn ?

Meneer Van Keulen , ik heb u nog nooit een email gestuurd noch \
gesproken .

Deze zin uit het geciteerde intro van het artikel slaat op het gegeven dat de laatste jaren steeds meer planeten buiten ons zonnestelsel worden ontdekt die op de aarde lijken en waar bovendien vloeibaar water zou kunnen voorkomen. Dat bekent een boel plekken waar leven zoals wij dat kennen zich in principe zou kunnen ontwikkelen. Of op een van die planeten ook daadwerkelijk leven te vinden is, moet uiteraard nog blijken.

Meneer Keulen,

Uw stukje in Sigmund van afgelopen zaterdag.

In zijn algemeenheid. Wat ik zo vreemd vind in alle stukjes/boeken die er over dit soort onderwerpen lees, dat er altijd over mogelijke “leven” buiten onze aarde wordt gesproken in een vorm van, 1) of het zal wel in een heel primitief stadium verkeren en soms 2) ze zijn verder en zouden ons aan kunnen vallen.

Nooit eens het idee dat er heel iets anders is (geen verder geëvolueerde mensvormen) die heeeeeeeeeeeeeeeeeeel erg veel op ons vooruit zijn.
Zover zelfs dat wij TOTAAL maar dan ook totaal onbelangrijk voor ze zijn, c.q. dat ze ooit eens hun apparatuur op ons gericht hebben of even langskwamen met hun teleportatie vervoersmiddel, en snel verder gingen met wat anders.

Het zal wel een aangeboren menselijke arrogantie & zelfoverschatting zijn, jammer.

Beste Paul,

John Gertz onderkent in zijn artikel niet alleen dat intelligent buitenaards leven heel erg veel op ons voor kán liggen; hij gaat er zelfs van uit dat dit zo is:

“Our previous statement that ET may be millions or billions of years more advanced than us is too weak. Actually, ET is millions or billions of years more advanced than us. We are still in our first century of being capable of sending and receiving interstellar signals. The statistical probability of the ET we might detect also being in its first one hundred years is vanishingly small.”

Daarbij is het inderdaad goed voor te stellen dat zo’n vergevorderde beschaving simpelweg niet in ons geïnteresseerd zou zijn. Of dat die interesse er wel is, zoals wij mensen heel erg geïnteresseerd zouden zijn in microbieel leven op een andere planeet, maar dat ze geen enkele reden hebben om ons uit te roeien omdat we totaal geen bedreiging vormen. Maar er zijn ook scenario’s denkbaar waar bijvoorbeeld een geavanceerde beschaving uit voorzorg al het leven op andere planeten uitroeit zo gauw het een technologische status bereikt. In de woorden van Gertz:

“[Maybe] there is only one other ET civilization, and it destroys every other life form soon after it commences to emit artificially produced electromagnetic (EM) waves. We might still persist only because we have just recently turned technological.”

Het punt van Gertz is: we weten het simpelweg niet, en áls een geavanceerde beschaving ons kwaad zou willen doen, zouden ze die mogelijkheid ook weleens kunnen hebben.

23 maart 2017

Beste meneer Jean – Paul Keulen ,

Het is wellicht verhelderend de naam dr. Steven Greer , eens op te zoeken op Youtube.com of de zoekterm “Disclosure Project” in the typen in de zoekbalk van Youtube.

Steven Greer , een Amerikaanse noodhulp – arts , heeft zelfs met een aantal andere wetenschappers U.S. Congressional Hearings , gehouden over het UFO-fenomeen en hun bemanning , die ook allemaal te zien zijn op Youtube.
Greer , heeft zelfs een leger gewapende particuliere beveiligers om zich heen die hem moeten beschermen tegen U.S. instituties.

Zelf heb ik 55 jaar geleden een ontmoeting gehad met
UFO’s , drie grote witte tubes en een gevechtsformatie in
triangelvorm van 15 toestellen en twee ontmoetingen
waarbij de aliens zich niet toonden met hu UFO – (‘s).
Communicatie verliep via de hersenen en er waren drie getuigen , een buurman en buurvrouw en een schoolvriendje .
Iets meer dan 10 jaar geleden stond er in stadskrant “Groot Vlaardingen ” op een dubbele pagina het relaas van de buurman omtrent de UFO’s , overigens zonder de getuigen van de ontmoeting te vermelden .
Nadien belde ik hem op en meneer kwam
niet verder dan absoluuut stilzwijgen .
Mijn vraag aan de buurman was of hij de communuicatie
tussen mij en de inzittende van het het middelste toestel
had overhoord en antwoordde ontkennend.

Ik had de indruk dat deze UFO ’s , Amerikaanse teostellen waren omdat een inzittende van het
linker stoestel sprak met iemand in het middelste toestel
die kennelijk het commando had en hem in een zeer aardse benaming aansprak : “Commandant , hij heeft
het door “. en ” niemand gelooft hem “.
“.
De onmoeting vond plaats in maart of april 1962 en het was nog steeds vroeg donker.
Ik vroeg aan de alien waar ze vandaan kwamen en mij werd een plek aangeduid waar ik moest kijken als het
donker was in de avond,
Dit deed ik ook en na enig speuren ontdekte ik met het
blote oog een grijze ovale vlek die later het Andromeda
Stelsel , bleek te zijn , 2.4 miljoen lichtjaar van De Aarde.
U begrijpt dat ik vanaf dat moment verknocht geraakte aan astronomie en een grote refractor telescoop aanschaftte waarmee ik de ringen rind Jupiter ontdekte.
Deze ontdekking kon ik overigens niet op mijn naam schrijven omdat de sterrenwacht van Breda , de telefoonmelder niet aan had staan en de politie ook niet wilde komen om twee betrouwbare getuigen te bieden.
Uiteindelijk duurde het niet lang vooraleer de zeer zwakke ringen rond Jupiter werden ontdekt door professionals .

Een detail van de communicatie wil ik wel hier vermelden :” Taal is universeel in het Universum en dit betekent dat
woorden in de hersenen op gelijke wijze worden gevormd , ook al klinkt de taal anders .
Mijn computer is onderwerp van dagelijkse spionage activiteiten en nadat ik dit detail op mijn computer schreef
begin een onderzoeksinstituut in Limburg , dit voorgaande te onderzoeken en concludeerde dat dit ook juist is – er was een krantenbericht hieromtrent.

Overigens , dr. Steven Greer , alsook wetenschappers
waarmee hij contact heeft hebben geen enkele twijfel omtrent de aanwezig van buitenaardsen in ons zonnestelsel.

Veder deel ik mee dat de buitenaardsen die ik ontmoette
zeer vijandig en zelfs gewelddadig waren .
Mijn schoolvriendje werd zelfs gepijnigd in zijn hoofd en schreeuwde het uit.
Een luik in de middelste tube ging open waarna mijn schoolvriendje het begon uit de brullen en zei :”Ze doen me pijn in mijn hoofd”.

Ik hoop dat mijn uitgebreide relaas past in het verzendkader .

Mijn eerste mail kon ik niet vlekkeloos aan u zenden en is
kennelijk toch aangekomen.

De tekst is foutloos en als het bericht wordt vervormd
dan is er wederom sprake van een illegale aktie zoals
bij het bericht van 22 maart 2017

Hoogachtend ,

Willem – Cornelis van Keulen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *