Categorieën
Natuurkunde

Recensie ‘Voorbij de Big Bang’ nu online

In ‘Voorbij de Big Bang’ legt kosmoloog Laura Mersini-Houghton uit waarom ons heelal niet zo vreemd is als het lijkt.

Nu te lezen op de site van New Scientist: mijn recensie van het boek Voorbij de Big Bang van Laura Mersini-Houghton.

Net als de Vlaming Thomas Hertog (auteur van Het ontstaan van de tijd, gerecenseerd in dezelfde editie – JPK) heeft ook de Albanees-Amerikaanse Laura Mersini-Houghton zo haar ideeën over het begin van het heelal. En waar Hertog zijn ideeën uitwerkte met Stephen Hawking, liet Mersini-Houghton zich inspireren door Hawkings kompaan Roger Penrose. Die berekende dat de kans dat ons heelal ontstond onvoorstelbaar klein is – waardoor Mersini-Houghton op zoek ging naar het antwoord op de vraag hoe het dan tóch kon ontstaan.

Lees de volledige tekst hier of in het aprilnummer van de Nederlandstalige New Scientist, waar ik ook de coördinatie en eindredactie van deed. Ik zat namelijk weer vier maanden op mijn oude plek – zij het als freelancer – om mijn opvolger te vervangen, die een reis door Azië maakte. Maar die klus is nu voorbij, waardoor ik me weer meer kan gaan storten op dat wat ik het állerliefste doe: artikelen schrijven over wetenschappelijke onderwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *