Categorieën
Natuurkunde

Natuurconstante toch constant?

Heh. Hebben we in de nieuwe KIJK een mooi artikel over het idee dat onder meer de natuurconstante mu misschien niet constant is, verschijnt er een artikel in Science dat laat zien dat mu 7 miljard jaar geleden waarschijnlijk net zo groot was als nu.

Heh. Hebben we in de nieuwe KIJK een mooi artikel over het idee dat onder meer de natuurconstante mu (de verhouding tussen de proton- en de elektronmassa) misschien niet constant is, verschijnt er op de dag dat het blad bij de abonnees ligt een artikel in Science dat laat zien dat mu 7 miljard jaar geleden waarschijnlijk net zo groot was als nu. Lees mijn write-up op de KIJK-site. 

Erg lang voor een sitebericht, en nog steeds een wat lastig stukje voor niet-ingewijden, vrees ik – maar goed, ik moest er íets mee… Jammer dat het de zaak van een variërende mu er niet sterker op maakt; de mogelijkheid die ons artikel nu net interessant maakt. Maar zie de natuur zich daar weer eens niets van aantrekken.

Laat onverlet dat het artikel over de natuurconstanten erg lezenswaardig blijft – en daarnaast staat het nummer natuurlijk nog bomvol andere verhalen. (Zeker luchtvaartliefhebbers kunnen hun lol op met deze editie, dankzij het drieluik over de toekomst van de burgerluchtvaart én de uitklapposter in het midden van het blad).

KIJK 1/2013 - cover

KIJK 1/2013 is nu te koop in de winkel voor 5,25 euro. Geen zin om de kou in te gaan? Het nummer is ook (zonder verzendkosten!) te bestellen via deze pagina.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *