Categorieën
Overig

KIJK 6/2014: nimby’s, antibiotica en het Noorse geldoverschot

Nu in de winkel: KIJK 6/2014! Coververhaal gaat over het verschijnsel not in my backyard, oftewel NIMBY.

kijk-6-2014

Nu in de winkel: KIJK 6/2014! Coververhaalgaat over het verschijnsel not in my backyard, oftewel NIMBY: je bent in principe voor een ontwikkeling, maar protesteert vervolgens toch als die ontwikkeling in je eigen buurt vaste vorm aanneemt. Schoolvoorbeeld: windenergie is prima, totdat men het waagt met een rijtje van die turbines jouw uitzicht te verpesten. (Zelf vind ik windturbines trouwens best mooie, strakke dingen – maar dat terzijde.)

We lieten naar aanleiding van dit artikel ook een onderzoek uitvoeren over NIMBY-gedrag in Nederland, dat onder andere NU.nl haalde. Op de KIJK-site vind je het persbericht en een artikel over de meest opzienbarende resultaten.

Verder natuurlijk nog allerlei andere mooie onderwerpen, waaronder de toenemende resistentie van bacteriën tegen antibiotica, en het curieuze probleem van Noorwegens geldoverschot.

Heeft de lokale supermarkt de nieuwe KIJK niet liggen? Geef dan de bedrijfsleider een uitbrander en bestel hem vervolgens hier online zonder verzendkosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *