Categorieën
Natuurkunde

Interview over ‘De deeltjesdierentuin’ in deeltjesspecial NTvN

Onlangs verschenen: de special ‘Elementaire deeltjes’ van het NTvN. Hierin tref je een drie pagina’s lang interview met mij aan, over De deeltjesdierentuin en, jawel, de beoogde opvolger…

Onlangs verschenen: de special ‘Elementaire deeltjes’, een honderd pagina’s dik nummer van het Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde (NTvN) puur over deeltjesfysica. Ongeveer halverwege de special tref je een drie pagina’s lang interview met mij aan, over De deeltjesdierentuin en, jawel, de beoogde opvolger… (Daarover binnenkort meer op dit blog.)

Elementaire deeltjes - NTvN

De rest van de special heb ik nog niet helemaal gelezen, maar tot nu toe lijkt het me een mooie samenvatting van wat er met name vanuit Nederland gebeurt binnen de deeltjesfysica, geschreven door bekende namen uit het vakgebied. (Ik zie de nodige wetenschappers voorbij komen die ik de afgelopen jaren voor mijn boek en/of voor KIJK heb geïnterviewd.)

Het interview is hier in zijn geheel online te lezen. Niet-NTvN-abonnees die de special willen bestellen voor 9,95 euro, kunnen dat doen door te mailen naar ntvn@ntvn.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *