Categorieën
Overig

Het Boek

Een van de redenen dat ik met dit blog ben begonnen, is dat ik bezig ben met – jawel – een boek.

Een van de redenen dat ik met dit blog ben begonnen, is dat ik bezig ben met – jawel – een boek. Het onderwerp is in elk geval deeltjesfysica; over de precieze insteek en indeling zal ik het later waarschijnlijk nog wel hebben. (Maar wees gerust: er is een Plan. Ik heb inmiddels gelukkig genoeg ervaring met schrijven om niet zomaar in het wilde weg te gaan tikken.)

In de aanloop naar het boek toe kan deze site sowieso dienen als een plek voor gedachten over het schrijven van zo’n lange lap tekst, iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan. Verder zal ik hier af en toe een deeltjesfysicanieuwtje posten dat waarschijnlijk in de een of andere vorm in het boek terecht zal komen, als excuus om er inhoudelijk en tekstueel al een beetje mee te stoeien. En wie weet probeer ik ook weleens een stukje vers geschreven uitleg uit op het kleine publiek dat ik hier heb.

Is het boek straks eenmaal verschenen (wanneer dat precies gaat gebeuren, is nog niet bekend), dan kan deze site gaan dienen als verzamelpunt voor reacties, aanvullingen en, mocht dat nodig zijn, correcties. (Ja, natuurlijk gaat dat nodig zijn, gek.)

Maar goed, laten we niet al te veel op de zaken vooruit lopen. Vooralsnog zit ik hier, omringd met mapjes en boeken, voornamelijk aan de fundering van het hele bouwwerk te klussen. Waarbij enthousiasme en een gevoel van ‘waar ben ik ik hemelsnaam aan begonnen’ elkaar netjes afwisselen – wat ongetwijfeld zo hoort.

Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *