Categorieën
Natuurkunde

Eerste reacties op ‘De deeltjesdierentuin’!

Twee reacties op mijn boek De deeltjesdierentuin, dat op donderdag 15 november verschijnt!

Twee reacties op de drukproef van mijn boek De deeltjesdierentuin, dat vanaf donderdag 15 november in de winkel ligt!

Prof. dr. Frank Linde, directeur van het Nationaal instituut voor subatomaire fysica Nikhef:

Higgs, antimaterie, (te) snelle neutrino’s, majoranadeeltjes en zelfs donkere materie uitgelegd in gewone spreektaal, doorspekt met leuke anekdotes en voorzien van heldere illustraties. En dat alles in een logische volgorde: van het bekende en tegenwoordig perfect begrepen atoom naar supersymmetrische speculaties. Dat is Jean-Paul Keulens nieuwe boek getiteld De deeltjesdierentuin. Een absolute aanrader.

Prof. dr. Jos Engelen, voorzitter NWO en voormalig wetenschappelijk directeur en plaatsvervangend directeur-generaal van CERN:

“In De Deeltjesdierentuin wordt stap voor stap, en altijd boeiend, uitgelegd hoe we, pakweg de laatste honderd jaar, de verbazingwekkende wereld van de elementaire deeltjes en de krachten ertussen in kaart hebben gebracht. De ideeën die aan het Standaardmodel ten grondslag liggen, worden prachtig samengebracht. Als apotheose vindt het zeer recent ontdekte higgsdeeltje zijn plaats, maar tevens is er ruim aandacht voor speculatie over verschijnselen die te ontdekken moeten zijn ‘voorbij het Standaardmodel’. Een uitstapje naar majoranatoestanden zoals onlangs in Delft ontdekt, biedt ook aantrekkelijke perspectieven op de toekomst. De deeltjesdierentuin is een must voor elke geïnteresseerde leek die de opwinding rond de higgsontdekking echt wil begrijpen. Als ik mij verplaats in de jonge, gretige leerlingen van nu, zal het voor een aantal van hen het boek blijken dat hen deed besluiten wetenschapper te worden!

*bloost*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *