Categorieën
Overige wetenschap

Stel je vraag aan NEMO!

Op de site NEMO 100 jaar beantwoordt een team van topwetenschapsjournalisten de meest uiteenlopende vragen.

NEMO Science Museum viert zijn honderdste verjaardag! (Of, om preciezer te zijn, in 1923 werd het ‘Museum van den Arbeid’ opgericht, dat uiteindelijk zou muteren tot het huidige NEMO.) In het kader daarvan ben ik gevraagd een speciale website te coördineren en redigeren, NEMO 100 jaar, waar een team van wetenschapsjournalisten vragen van sitebezoekers beantwoordt.

Screenshot van de vragensite NEMO 100 jaar
Screenshot van de vragensite NEMO 100 jaar.

Die bezoekers worden geworven tijdens de NEMO Science Tour die momenteel door het land trekt, maar iedereen – van elke leeftijd – kan een vraag indienen. Dus als je zelf ergens mee zit, of je kind komt met een ‘waarom…?’ waar je echt niets mee kan: schroom niet en zet ons aan het werk! Tot nu toe hebben we het overgrote deel van de vragen ofwel per privémail ofwel op de site kunnen beantwoorden.

Neus rond!

Een paar van mijn favorieten tot nu toe:

Maar neus vooral zelf even rond. Er valt een boel te leren en ik ben heel blij met de kwaliteit en toegankelijkheid van de stukjes. (Niet zo gek ook, want ik mocht mijn crack team van wetenschapsjournalisten zelf samenstellen.)

P.S. Tijdje geen updates geplaatst omdat het SSL-certificaat van deze site was verlopen en het even duurde voor het nieuwe helemaal goed geïnstalleerd was. Maar nu moet het slotje linksboven er weer een jaar lang netjes staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *