Welkom op mijn nieuwe weblog!

Waarom een weblog? Omdat ik merk dat ik ondanks mijn schrijfwerk voor de KIJK-site en mijn berichtjes op Twitter en Facebook toch behoefte heb aan een eigen plekje op internet, waar ik naar hartelust dingen kan posten.

Soms omdat ik niet de tijd heb om ergens een volwaardig nieuwsbericht over te schrijven, maar het zonde vind om er helemaal niets mee te doen.

Soms omdat ik een onderwerp niet kwijt kan op de KIJK-site; bijvoorbeeld omdat het te opiniërend is, of meer over wetenschapsjournalistiek gaat dan over wetenschap.

En soms omdat iets, hoe hard ik het ook probeer, maar niet in één of een handjevol tweets wil passen.

Om het geheel een beetje scherp te houden, wil ik me in de eerste plaats richten op sterrenkundig en natuurkundig nieuws. De focus bij dat laatste vakgebied zal liggen op de deeltjesfysica, waar ik me de laatste paar jaar in heb gespecialiseerd.

Daarnaast zal er af en toe andersoortige wetenschap voorbij komen, besprekingen van populairwetenschappelijke boeken en dergelijke, en overpeinzingen over het schrijven an sich. Echt persoonlijke verhalen verwacht ik weinig te posten. Daar is Facebook voor. Of de kroeg.

Goed, tot zover mijn mission statement. Rest mij nog je aan te sporen vooral veel reacties onder de stukjes hier te plaatsen, al zijn ze maar één woord lang. Zodat ik het idee heb dat ik niet alleen maar in mezelf zit te neuzelen hier.

Veel leesplezier!

4 thoughts on “Welkom op mijn nieuwe weblog!

  1. Wauw, gaat het bloggen dan toch nog herleven? Ik hoop het! Ik kom in ieder geval regelmatig langs (en de stukjes over deeltjesfysica sla ik gewoon over ;-)).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *